POSTS
PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
  • Your Cart Is Empty!

  De ce escalada este

benefică pentru copii?

 
Escalada este un sport excelent, le dezvoltă copiilor diferite abilități ce ii pot ajuta să aibă succes la școală și în viață.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile transferabile și deprinderile pe care copiii le câștigă prin practicarea escaladei. 1. Responsabilitate Copiii trebuie să învețe cum să-și asume responsabilitatea pentru propria lor siguranță. Ei trebuie să urmeze cu atenție instrucțiunile și să-și verifice propriul echipament înainte de fiecare urcare. Astfel, copiii învață să aibă în vedere propria lor siguranță, cat și siguranța celorlalți, în situații diferite. 2. Rezolvarea problemelor Copiii trebuie să planifice mental un traseu, în sus pe peretele vertical, ca mai apoi în timpul cățărarii, să-și ajusteze planul dacă se blochează. Acest lucru necesită o gândire rapidă, flexibilă și creativă - abilități esențiale pentru succesul pe piața de muncă foarte dinamică. 3. Competențe motorii Există puține alte sporturi care folosesc o astfel de varietate de abilități motorii. Copiii dezvoltă mobilitatea și rezistența articulațiilor și a degetelor, ceea ce ajută la îmbunătățirea legăturii dintre dexteritate și minte-corp. De asemenea, își câștigă forța fizică în brațe, picioare și a mușchilor de bază. Alte beneficii fizice includ coordonarea bilaterală, în care copiii învață să folosească ambele părți ale corpului, împreună. Acest lucru ajută la crearea căilor neuronale de-a lungul liniei mediane a creierului, consolidând conexiunea minte-corp. 4. Curaj Copiii descoperă noi provocări și învață să-și fixeze propriile obiective și să reziste atunci când efortul depus devine mai mare. Ei își dau seama că sunt susținuți de instructori în care au încredere și înțeleg că este în regulă să cadă sau să facă greșeli și să încerce din nou. Curajul, cunoscut și sub denumirea de „tărie de caracter”, este unul dintre factorii care determină si condiționează succesul în viată. 5. Incredere Când copiii reușesc în fata unei provocări, câștigă încredere în capacitatea lor și este mult mai probabil ca aceștia să își asume riscuri în ceea ce privește învățarea și în alte domenii. Participarea la escaladă și alte activități fizice ajută copiii să crească fizic, emoțional și social, dezvoltând abilități care îi vor sprijini în școală și mai târziu în viață. Condițiile incerte cu care se confruntă în activitățile de învățare experimentală imită mediul întâlnit în lumea reală, forțându-i pe copii să învețe cum să se adapteze in situații diferite.

SKAI KIDS

Oferim o varietate de activități care antreneaza copiii, atât fizic cat și mental.

INFO ȘI PROGRAMĂRI

Solicită informații despre cursuri și programează prima ședință

Prin trimiterea formularului de înregistrare confirmi că ai citit și ai înțeles informațiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal, și declari că ai împlinit vârsta de 18 ani.

  • Text Hover