POSTS
PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
  • Your Cart Is Empty!

ACTIVITĂȚI SCOALA ALTFEL 2019

Escalada sportivă reflectă valorile intrinseci ale mişcării olimpice, fiind un sport palpitant, sănătos şi accesibi. Ambele sexe sunt bine reprezentate, popularitatea ei este în creştere la nivel global şi este practicată şi de persoane cu dizabilităţi, atât la nivel de competiţii internaţionale, cât şi în România.

Image Caption

Andrei Pal

Mediafax

De ce să alegi escalada pentru copilul tău?


Copiii sunt exploratori, le plac provocările și sunt în permanență în căutarea unor noi modalități de a-și demonstra curajul și tenacitatea, iar cățăratul este, din acest punct de vedere, una dintre cele mai benefice forme de joacă. Cățăratul nu este însă benefic doar din prisma adrenalinei și a provocărilor pe care le presupune, ci ceea ce ne atrage poate cel mai mult la acest sport sunt beneficiile sale: îmbunătățește memoria, stimulează creativitatea și capacitatea de adaptare la noi situații.

Școala Altfel

Școala Altfel reprezintă o ocazie de a-i acomoda pe cei mici cu noi activități și jocuri, utile în dezvoltarea lor socială, mentală și fizică. Cățăratul este probabil cea mai bună soluție pentru copiii de orice vârste, el fiind atât o modalitate de joacă și de stabilire a prieteniilor, cât și o cale de îmbunătățire a abilităților fizice, precum echilibrul, coordonarea și agilitatea. Atelierul de inițiere în cățărat este o opțiune excelentă pentru Școala Altfel. Copiii pot participa la activități, indiferent de aptitudinile sportive pe care acestia le au. Ei vor fi îndrumați pe tot parcursul ședinței de cățărat de instructori specializați și vor avea parte de jocuri interactive și amuzante, care au rolul de a le dezvolta capacitățile motrice și de a le da încredere în propriile puteri. Cățăratul este și un sport mental, asemenea șahului, deoarece escaladarea panoului și realizarea traseelor este o activitate echivalentă cu rezolvarea problemelor. Fiecare traseu necesită în prealabil realizarea unui plan de mișcări succesive pe care cățărătorul trebuie să le realizeze pentru a duce traseul la bun sfârșit. Fiecare traseu de pe panoul de cățărat este asemenea unui puzzle care trebuie să fie soluționat. Așa cum știm de la șah, realizarea mutării câștigătoare necesită răbdare, multă muncă de plănuire și analiză, astfel încât strategia celuilalt jucător să fie descifrată. În cățărat etapele de rezolvare respectă aceiași pași.

detalii și rezervări

Prin trimiterea formularului de înregistrare confirmi că ai citit și ai înțeles informațiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal, și declari că ai împlinit vârsta de 18 ani.

  1. Încălzirea
  2. Escaladă
  3. Jocuri de echipă
Dezvoltare fizică armonioasa
0%
Îmbunătatirea memoriei
0%
Încredere
0%
Curaj
0%